Vi slänger flera i veckan av de här snygga plåtburkarna som skulle kunna få ett andra liv. Jag har använt konservburkar till hur mycket som helst – vaser, bestickburkar, ljuskoppar, pennburkar och all möjlig annan förvaring. Ibland räcker det med att bara ta bort etiketten – vissa gånger har den fått sitta kvar då då den haft ett skönhetsvärde.

Här är en tidigare burk med krossade tomater som fått en make-over med mattsvart sprayfärg. Sprayfärger är ett måste att ha hemma – inom loppet av några sekunder kan man göra en quick-fix utan kladd och långa torktider. Pelargonen är lite bortglömd som snittblomma – bedårande blomkorgar som passar perfekt till ett lågt arrangemang på middagsbordet. Här har vi min favvo Mårbacka.


Jag är väldigt förtjust i form och struktur och många gånger så hittar jag dessa på de mest oväntade ställen. Det gäller bara att hålla ögonen öppna och tänka fördomsfritt och vardagen blir en skattjakt.

Det här användbara fruktmellanlägget hittade jag i sonens klassrum efter en fruktstund – det låg och väntade på vidare transport till närmsta sopkärl innan jag förbarmade mej över den bubbliga kartongen. En tavla till vardagsrummet blev det med hjälp av en vanlig canvas som fond, lite lim och vitfärg.

Runda härliga former med struktur – påminner lite om moln...

Här hade jag spikat ett ramverk med en masonitskiva ovanpå som blev lite stadigare när man limmar fast motivet.


Jag hade precis plockat bort alla prydnadspumpor efter hösten – de tidigare så friskt (omogna) gröna hade börjat få sin gula färg och det var dags att avveckla höstpyntet. Men så hann jag precis se en trailer till "Jul med Ernst" där han guldsprayade ett granatäpple och snabbt som ögat räddade jag mina små höstfrukter från ett säkert slut i komposten.Jag använde en sprayfärg från Montana köpt på Highlights – en graffitibutik i Stockholm. Sprayerna finns i hundratals fantastiska kulörer och den guldfärgade är högblank så resultatet blev riktigt bra. Så under julen så får de gyllene frukterna ligga på en bädd av granris ute eller inomhus under granen. Och håller de formen även efter jul så får de leva vidare – kanske finns det någon annan rolig färg som kan klä dem under vintern. Svart eller vit?Jag älskar att återanvända! De här patinerade burkarna är gamla marschaller som fått ligga ute under vintern och fått sin vackra färg. Eller varför inte plocka in de utbrända marschallerna direkt och återanvända de silvriga burkarna.
Hållarna är perfekta till små blomarrangemang eller till värmeljus. Torka ur burkarna – det brukar finnas kvar lite rester från marchallen. Det jag tycker är kul med recycling är att det brukar bli en snackis kring bordet när man ser något otippat som dekoration och framförallt när det är något som vanligtvis går direkt i soporna.